Gårdagens äventyr

Igår va det skola igen. På vägen upp upplevdes nära-döden-experience.... Ok, så illa va det inte, bara lite off-road körning.

Då vi kör in i Brösarp babblar vi obekymrat på (som vanligt), men denna gång blir Lina väldigt medtagen av ämnet och jag säger för säkerhets skull Kolla nu på vägen så vi inte kör av ;)

Kort därefter tvärnitar bilen framför och när Lina bromsar bara glider bilen på det hala underlaget... Lina, min hjältinna, reagerar blixtsnabbt och styr bilen upp på trottoaren så att vi missar den främre bilen med cm.

Att umgås med min bästa vän Lina är ALLTID ett äventyr :)

Plugg-dag

Idag har jag och Lina jobbat vidare med vår kommande c-uppsats. Känns bra, idag är vi gjort en himla massa sökningar i databaser och vi har redan hittat några artiklar som verkar lovande!

Nitro har sovit det mesta av dagen, han var ganska pipig och klagande i förmiddags, det beror nog dels på att han är missnöjd med sitt klumpiga ben och dels att han tyckte att vi var tråkiga som bara skulle plugga :)

Lilla Enya var oxå här, så vi fick avgränsa hallen från vardagsrummet så att de inte skulle utföra några vilda lekar. Men detta skötte båda hundarna bra, den ene försökte inte rymma över till den andre och vice versa.

 Sover gott.. 

♥ Tycker så synd om min lille kelgris....

Hemma pga sjuk hund..

..tur att man va ledig ändå imorn... Jepp.. Nitro har hoppat omkring på 3 ben sedan helgen, vi trodde dock att det kunde vara växtvärk, men igår ringde jag veterinären och boka tid.

Fick en tid tills idag, och efter att ha röntgat benet kunde man se en yttepytte liten spricka i benet. Veterinären tog det säkra före det osäkra och nu har Nitro en skena och ett jättebandagerat ben.. Hela benet är inpacketerat!

Tycker så synd om honom och hoppas att han inte ska behöva ha det så särskilt länge! Veterinären trodde 3-4 veckor :( Detta innebär att vi kanske missar valputställningen.. Vilket är synd, men såklart, inget att göra åt. Om en vecka ska vi till veterinären igen för att se hur det har gått och byta bandaget.

När han vaknade upp efter att vi packat in benet såg han väldigt förvånad ut! "Vad 17 har hänt här?!"

Nu är restriktionerna VILA så imorn ska jag och Lina träffas och plugga (och se till att Nitro inte springer och busar/äter upp sitt bandage)

Goodnight.


C-uppsats

Nu är processen igång. :)

Valpkurs

Idag drog valpkursen igång igen efter juluppehållet. (Konstigt med valpkurs, Nitro känns så stor nu!)

Tyckte att det gick väldigt bra idag! Nitro hade 4 tassar på marken säkert 75% av tiden idag! 

 Har försökt öva mycket kontakt i enkla vardagsituationer hemma med Nitro, och det kändes som att jag idag fick lön för det arbetet!

Vi fick bra kontakt flera gånger och han lyssna bra på mig och mitt kroppspråk (Det var detta vi öva på idag: att se vilka tecken vi ger hunden genom vårt kroppspråk). Vi övade på att gå i koppel förbi de andra hundarna och Nitro gjorde ett bra jobb! Han är såklart fortfarande ganska intresserad av alla de andra valparna och vill gärna leka, dessutom övade vi tydligen mitt i en har-korsning..... De flesta gånger jag förlora kontakten med honom var just för att han sniffat upp ett harspår.

Men allt som allt gick det bra! Tyvärr har jag inga bilder att visa. Lite overkill att hantera både koppel med hund, godisgivning och systemkamera på en gång... Men jag hänvisar till www.zeeroco.blogg.se, såg att vi fanns med på ett kort där. Titta efter matten med knallröd mössa, That's me!

Imorn börjar termin 5 på SSK-utb... Kan inte fatta att jag från och med nu bara har ett år kvar. Galet!


Dålig update..

Ojojoj, känner att jag varit dålig på att uppdatera här nu.. ajja, ska försöka bättra mig!

Nu orkar jag tyvärr inte göra ngn större insats :S Ska snart styra min kos mot sängen. Har jobbat ikväll och känner mig ngt sleeten.

Goodnight!

Inställd valpkurs...

...så vi tog hundarna och åkte till havet istället! Nitro blev superlycklig över att få träffa sina vänner idag igen :) Var ju inte så länge sedan sist.

Zickan & Enya har hittat en intressant träbit, Nitro & Ville i bakgrunden..

Bus med Enya!


Kan släppa leken en kort stund för att hälsa på matte.

Sen fick vi lite motion till i middags då Daniels föräldrar kom hit. Medan hans pappa såg skidåkningen på TV gick jag och hans mamma en runda i byn.. Nitro va ganska trött redan i morse så efter allt detta tror jag att han kommer sova gott ikväll!


Blodspår och mysig promenad

I förmiddags åkte jag ut med Nitro och la ett blodspår på ett fält. Har läst en bok om detta och tyckte att det skulle vara spännande att prova! Eftersom jag ville göra det efter bokens alla rekommendationer rotade jag igenom frysen i garaget och tog med mig en klöve som låg där....Oh ja, jag vet, äckligt..

Nitro verkade tycka att det var spännande att spåra men höjdpunkten va helt klart belöningen i slutet av spåret...Klöven! Han tog den i munnen och sprang/hoppade i cirklar som en dåre! Tror aldrig att jag sett honom så oändligt lycklig!! Det gjorde att det helt klart var värt att ta med den super äckliga klöven!

På eftermiddagen träffade vi Lina & Zickan och gick en mysig promenad med dem. Höll på att gå illa redan innan vi börjat gå då Nitro drog omkull mig så att jag landa på höften.. Tur man inte är 85..då hade jag nog brutit den.. Hade ifs haft en blivande SSK vid min sida, (det känns tryggt Lina!)




Ikväll har vår lilla familj tagit det lugnt framför TVn. Husse & Nitro sover, matte dricker vin och Marcel busar med "Korre"



Gonatt


Torsdagskväll

Ikväll har Lina och Enya varit här och hälsat på. Hundarna lekte som dårar en stund, sedan slocknade först Enya....och sen Nitro :) När Lina och Enya sedan gick ut i bilen för att köra hemåt så blev Nitro förtvivlad över att hans lilla vän lämnat honom och sprang oroligt runt i huset och pep... Lustiga lilla münsterländer :)

Här är lite bilder på sötnosarna, plus en bild på vårt nya soffbord, för det har jag lovat svägerskan ;)

     
Enya & Nitro

 Lina och Enya

 Pusspuss


Kistbord

Just nu ligger min vovve utslagen på hallgolvet på rygg med alla tassarna i vädret :) Han ser ganska lyxig ut!


Nos-stopp, värk och det känns som att huvudet kommer sprängas...

Oh yes, jag e förkyld.. Kanske inte riktigt så illa som rubriken beskriver.. Daniel brukar säga att jag överdriver när det gäller sånt här.

Nu ska jag strax iväg på slutbedömning :S Hoppas att jag e godkänd, minns inte alls att jag va så här nervös inför förra slutbedömningen...??

Sen ikväll hoppas jag innerligt att jag ska kunna träffa Lina :) Det hade varit toppen!

Ullis 20 år!

Idag fyller min lillasyster Ulrika 20 år! Detta firade hon såklart genom att kasta en maräng i sin syster MarreMarängs fejs! Nedrans unge!

Kanske hade förtjänat detta, men jag betvivlar det starkt!

Nu ska vi ha lite familjemiddag och fira födelsedagsbarnet, på menyn står mammas fantastiska köttbullar med potäter och saus :D  Och till efterrätt, såklart, marängswiss :))

Ha det gött kidz!

Myskväll med Lina och Enya

Igår skulle Danne iväg på lite party i stan, så då passade jag och Nitro på att köra och hälsa på Lina och lilla Enya! Hundarna lekte jättefint hela kvällen! Jag var lite smått förvånad över att Nitro höll sig så lugn, han brukar ju vara på högvarv när vi kommer bort... Kan kanske bero på att han tidigare på dagen varit med husse på jakt i skogen.

Tyvärr blev det inga bilder från kvällen, då jag glömde kameran hemma, men här e en annan bild på Nitro och en vän till honom. :)

  Nitro & Vildsvinet

Tack annars Lina för en jättemysig kväll! Bättre vän går ej att finna

Nyår

Igår firade vi nyår hemma med några av våra vänner. Dagen började vid 11 då vi gick en tipsrunda, efter detta drack vi glögg och grillade korv. Efter korvgrillningen åkte alla hem till sitt några timmar och sedan träffades vi igen på kvällen. Här är lite bilder från kvällen

    

Vi åt och drack gott sedan spelade vi spel innan tolvslaget.

 

Anders & Marie hade även med sin hund Alfa. Hon och Nitro busade en del, sedan la de sig i hallen och vilade.


Det finns egentligen ett hund-stopp-gräns vid trösklen in till vardagsrummet men båda hundarna envisades med att krypa över denna... :)


Utslagna vovvar


Vi var lite oroliga hur Nitro skulle klara av att det smälldes raketer, men allt gick fint och det verkade inte bekomma honom någonting. Då det lugnat ner sig lite tog D ut honom en runda och då va han mer intresserad av att jaga sorkar på ängen än av fyverkerierna. :)


RSS 2.0