Marcelmys och Nitroträning :)

Fredagkväll och mys med djuren :)

Har precis tittat på Idol och nu är det Cirkus Möller som gäller! Jag håller stenhårt på Calle förresten! Daniel vill att spolingen Erik (?) ska vinna.. Får se om båda hänger kvar sen eller om ngn åker :)

Nu ska jag snart gå och chokladdoppa lite julgodis, men först kommer här lite bilder från ikväll!

 
Matte och Marcel myser.


 
High-five träning med Nitro :)


Pepparkaksbak!

På söndag ska vi ha lite glöggning här, så ikväll satte jag igång ett litet pepparkaksbak! Var ju tvungen att inviga mina nya snygga pepparkaksformar :)

Tror att Daniel kommer gilla dem!


Räv, ekorre, snigel, igelkott, björn och älg!


Jag och underbara D på Winnerbäcks konsert i lödags.


Foto: Kristianstadsbladet


Valpkurs 22/11-09

Var idag på valpkursen med Nitro. Han skötte sig jättefint! Är riktigt stolt över honom! Lyckades få honom på inkallning flertalet gånger (även vid störande moment!) Han var på gott humör och som vanligt var han som en studsboll! Men även om han studsade upp och ner så var han trots det duktig idag.

I hemläxa fick vi ordinlärning på ordet Tass, detta har vi redan tränat lite tidigare. Men nu gäller det att finslipa.. Redan ikväll gjorde han det upprepade gånger, han e ju rätt smart :)

Ska även läsa på om rasen till nästa gång. Så vi har lite research att göra nu!

Imorn blir det skolan igen! Föreläsningar om Personlighetsstörning och Missbruk. Spännande!

Gårdagen

Igår befann jag och D oss på taket halva dagen. Har lagt in ny isolering på vinden. Jag stod ute på taket och la isolering i sprut-maskin-mekapären och Daniel befann sig inne och skötte sprutslangen så isoleringen la sig jämnt. Helt otroligt skönt nu när vi är färdiga! Men som det kliiiia!! Fruktansvärt!

När vi duschat (kalldusch, of course), kom Anders och Marie och hämtade upp oss. Sedan hämtades även Marcus och därefter begav vi oss iväg och åt pizza.

Efter pizzan körde vi vidare mot Kristianstad och Konsert med underbara Lars Winnerbäck. Som förband hade han en kille som hette Andreas Grega, och sorry, men mig gick det inte hem hos..... Killen hade seriöst en "visemans-käpp" med band och fransar på som stativ.. Och denna swingade han runt med över hela scenen.. Dessutom hörde men knappt ett ord v vad han sjöng.. Nix.. Inget för mig.

Sen kom Lasse ♥

Det var fantastiskt. Mer behöver man egentligen inte säga mer.


17 November 2009

Idag tog jag mig friheten att vara ledig från skolan. Kom i säng sent igår eftersom jag och D tömde ut den sista isoleringen från loftet (SKÖNT!!). På fredag ska det komma några gubbar och lämna av ny isolering, så förhoppningsvis kommer det att vara varmt och gött i huset efter helgen! :)

Lillasyster Ulrika var med ledig idag så vi packade in hundar, bullar, koppel, hundgodis, cider och vatten i bilen och körde till stranden. Både Sebbe och Nitro gillade att leka vid vattnet. Nitro for som vanligt fram som en speedad raket!


Nitro ♥



   
Full fart!                              Bus i sanden.                        Ulrika och Sebbe!


Bus med vovven hela dagen!

Idag va första dagen på valpkursen "med hund". Nitro agera hoppetossa och klassens clown :S

Men vi fick en hel del bra tips och i eftermiddag har vi fortsatt träna hemma, så nu är han helt slut!

Imorn fortsätter träningen men först ska jag till skolan och lyssna på förläsning om Borderline, självskador, ångest och fobier. Det ska bli intressant!!



 Good Night!


Onsdagskväll

Nu har jag varit flitig och skruvat upp mina fina lyktor i vardagsrums fönstret. Tycker de blev väldigt söta!

Vad tycker ni? Syns lite dåligt på bilden kanske...



Marcel ligger och kikar på mattes nya påhitt.

Nu får jag återgå till köket. Det står en kronhjortsgryta och puttrar på spisen, mums! Daniels föräldrar + mormor kommer nämnligen och hälsar på ikväll :)


Vilken härlig morgon!

När jag va på julmässa igår släppte jag Mr Marcel på gården.. Han har tydligen varit och hälsat på kossorna för han lukta bara kostall när jag fick hem honom!

Därför bestämde jag mig för att han med skulle få duscha imorse!

Efter ett par misslyckade försök att hoppa över duschväggarna bestämde han sig för att hoppa upp i min famn..... Min kropp är sönderriven och jag har aldrig tidigare varit med om att det varit så komplicerat att duscha honom!! Helt otroligt!? Menmen.. Nu är det iaf gjort....


En blöt, missnöjd katt..


Huseby Julmässa

Igår tog jag, mamma, pappa, Lillasyter Ulrika och hennes kille Johan bilen till småländska Huseby och gick på Julmässa! Det blev en väldigt mysig och lyckad utflyckt! Kan verkligen rekommendera att åka dit!


I bilen upp drack vi ca vars 3 muggar kaffe, vilket resulterade i en nedrans massa energi!!

     


Det blev en hel del provsmak på olika korvar och ostar. Och efter marknaden så åkte jag hem med 2 flaskor Viltglögg (super god!), en pestoost och 3 små strutar med godis!


Lördagkväll

Ikväll blev det kycklinglasagne, ett glas rött och Körslaget på tv4.. Tyckte dock att Team Pontare skulle gå vidare :(

Annars har det varit en mysig kväll med sambon och våra mysiga djur.. Nitro har varit en riktig kelgris idag :)

Nu ska jag snart sova och ladda batterierna inför Julmässa i Huseby imorgon!

Good Night Kidz!

Shopping efter kursen!

Efter kursen igår fixade vi lite shopping åt Nitro!

Bland annat detta fina hundtäcke!

E han inte snygg?

Täcket heter Back on Track och fungerar både som regnkappa (som andas) och har en värmande effekt. Perfekt om vi tränar en kall dag så att inte hans muskler kyls ner för snabbt när vi är färdiga!

Jösses, nu har t.o.m hunden en bättre jacka än vad jag har!


Dagens food + en liten knas

Kylling soppa!

Chickensoup!

 

Söte Nitro!

Nitro!


Valpkurs och tentamen!

Idag skedde opponent- och respondentskap i skolan.. Blir alltid så nervös när det är tid för sånt! Men det gick trots allt ganska bra, får se om man blivit godkänd den 23/11 då resultatet kommer!!

I natt ringde telefonen 00.30.. Fick ett lite oroväckande besked om att sambons båt höll på att sjunka nere i hamnen :S Så upp ur sängen och ner till båten där det blåste och regna. Tyvärr var det inte mycket jag kunde göra mer än att se efter så att inte Daniel drutta i havet. Fick sitta i bilen medans den stackaren öste vatten ur båten, men tur va väl det, för vågorna slog över piren så hade jag stått där hade jag nog svepts ner i hamnen.. Det hade ju inte varit så trevligt! Men det hela löste sig och båten "lever" ännu :) Daniel oxå, förresten..om ni undra..

Ikväll börjar valpkursen!! Det ska bli toppen! Va ute och promenera med Nitro för en stund sedan och han ville inte alls lyssna! Så det ska bli skönt att få lite nya tips och råd från en som är kunning på området!

Uppdaterar mer om det sen! Nu ska jag kocka kycklingsoppa!

byebye hallonpaj!


Blev inspirerad av FinaLina :)

Såå, blogg igen.. Tredje gången gillt?

Efter att söta Lina skapat Zeeroco.blogg.se blev jag sugen på att göra ett nytt försök. Vi får se hur det hela artar sig!

Bor i hus med sambo, katt och hund. Pluggar till Sjuksköterska. Har just tillbringat de senaste 5 veckorna på praktik men nu är det tillbaka in i skolan en månad innan nästa verksamhetsförlagda studieperiod sätter igång! På torsdag sätter även Valp- och unghunds kursen där vi ska gå och fostra vårt busfrö Nitro. Han är nu 5 månader och jag har en fasa att han kommer skrämma slag på alla de andra små söta valparna på kursen.. Minstingen på kursen tillhör min bästa vän Lina och ska hämtas hem på fredagen.. Har en känsla över att Nitro kan vara äldst i gruppen. Menmen! Detta löser sig nog!

RSS 2.0